1. Anasayfa
  2. İncelemeler

Citroen e-C4 Türkiye’de satışa sunuldu: İşte fiyatı ve özellikleri

Citroen e-C4 Türkiye’de satışa sunuldu: İşte fiyatı ve özellikleri
Citroen e-C4 Türkiye'de satışa sunuldu: İşte fiyatı ve özellikleri
0

Citroen e-C4, elektrikli arabalar içinde Hatchback yapısı ve ideal boyutlarıyla öne çıkan e-C4, elektrikli otomobil kullanmak isteyen kişiler için iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Yeni Citroen e-C4, uzun ve bol ertelemeli bir sürecin ardından sonunda Türkiye yollarına çıkmaya hazır. Elektrikli 2022 Citroen e-C4’ün fiyatı [ec4fiyat1] olarak açıklandı. Lansmana özel olan bu fiyat, benzinli C4’ün Shine Bold donanım seviyesiyle aynı.

Citroen e-C4 Türkiye’de satışa sunuldu: İşte fiyatı ve özellikleri:

Citroen e-C4 Türkiye'de satışa sunuldu
Citroen e-C4 Türkiye’de satışa sunuldu

Elektrikli Citroen e-C4 satın alan müşterilere lansmana özel olarak 7,4 kW duvar tipi şarj cihazı (Wallbox) ve E-Şarj noktalarından da 1 yıl boyunca ücretsiz şarj hediye ediliyor. Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, bu hediyenin yılda ortalama 15 bin km yapan bir müşterinin ihtiyacını karşılayacak şekilde ayarlandığını dile getirdi. Hediye doğrudan müşterilerin kartlarına tanımlanıyor.

e-C4’te 136 hp (100 kW) güç ve 260 Nm tork üreten bir elektromotor görev yapıyor. Ön tekerleklere güç veren bu motor, e-C4’ün 0-100 km/s hızlanmasını 9,7 saniyede tamamlamasını sağlıyor. Elektrikli otomobili son hızı da 150 km/s ile sınırlandırılmış durumda. Elektrikli modelde Normal, Eko ve Sport olmak üzere üç farklı sürüş modu sunuluyor. e-C4’te, verimliliği artıran ısı pompası da standart olarak sunuluyor.

  • Citroen e-C4 X, SUV olarak geliştirilip fastback görünümü verilen tamamen elektrikli bir otomobil. Aracın dünya lansmanı Türkiye’de yapıldı.
  • e-C4 X, tek motorla 136 beygir güce ulaşabiliyor ve e-C4 ile Peugeot e-2008 ile benzer performans rakamları sunuyor.
  • Elektrikli SUV tamamen şarj edildiğinde 360 km menzile ulaşıyor.
  • Citroen e-C4 X fiyatı 2022 ikinci yarısında açıklanacak.
  • Stellantis, Citroen e-C4 X üretimini Madrid, İspanya’daki fabrikasında gerçekleştirecek.

Citroen e-C4 Menzil ve Şarj:

Citroen e-C4, 50 kWsa kapasiteye sahip lityum iyon batarya e-C4’e WLTP’ye göre 350 kilometre sürüş menzili sağlıyor. Citroen e-C4, hediye olarak verilen 7,4 kW Wallbox ile 7,5 saatte %0-100 şarj olabiliyor. Standart ev prizinde ise 9 saatlik şarj 100 km menzil kazandırıyor. Hızlı şarj istasyonlarında ise 100 kW DC şarj desteği ile 30 dakikada %0-80 dolum mümkün. e-C4’ün enerji tüketimi fabrika verilerine göre 15,5 kWsa/100 km olarak açıklandı.

Yeni Citroën ë-C4 – %100 Elektrikli, sessiz ve konforlu bir sürüş sunuyor.

50 kWsa kapasiteli batarya WLTP döngüsünde 350 km’ye kadar menzil sunuyor. Bataryanın şarj kapasitesinin %70’i için 8 yıl veya 160.000 km garanti sunuluyor.

18 inç jantlarla gelen Citroen e-C4‘te MacPherson tipi ön süspansiyon ve kademeli hidrolik destekli arka süspansiyon görev yapıyor. Frenler ise hava soğutmalı ön-arka disklere emanet. e-C4’ün boyutları ve bagaj hacmi (380 lt) standart C4 ile aynı. Ağırlığı ise elektrikli bir araç olduğu için daha fazla (1699 kg).

Citroen e-C4 Standart Donanımları:

Citroen e-C4 İçi Dizayn
Citroen e-C4 İçi Dizayn

Yeni Citroën ë-C4, modern tasarımı, teknolojik özellikleri ve 100% elektrikli olması sayesinde hem çevre dostu hem de bütçe dostu bir deneyim sunar. Yeni ë-c4 ile artık hayatınızda CO2 yok, gürültü yok, titreşim yok.

Citroen e-C4, Shine Bold donanım seviyesiyle satılıyor. Elektrikli modelde yokuş kalkış desteği, adaptif hız sabitleyici, sürücü yorgunluk uyarı sistemi, şerit takip destek sistemi, otoyol sürücü destek sistemi, aktif acil durum freni, uzun far asistanı, ön-arka park sensörü, geri görüş kamerası ve kör nokta uyarıs sistemi gibi pek çok güvenlik donanımı standart.

Yaşam alanında ise 5 inç dijital gösterge paneli, 10 inç renkli dokunmatik TFT ekran, 6 hoparlörlü ses sistemi, head-up display, dijital klima, Advanced comfort koltuklar, 6 yöne ayarlanabilen ön koltuklar, ön koltuk ısıtma ile anahtarsız giriş ve çalıştırma gibi standart özellikler karşımıza çıkıyor. Kablosuz cep telefonu şarj ünitesi ve deri koltuklar e-C4‘te opsiyonel.

Dış tasarımda Eco-LED ön farlarıyla dikkat çeken modelde ön sis farları, LED gündüz farları, parlak siyah yan ayna kapakları, krom cam çıtaları, karartılmış arka camlar ve açılır cam tavan özelliği bulunuyor.

Citroen e-C4 Şarj Gücü ve Şarj Özellikleri Nelerdir?

Citroen e-C4 Şarj Gücü ve Şarj Özellikleri
Citroen e-C4 Şarj Gücü ve Şarj Özellikleri

Citroen e-C4, 50 kWh batarya kapasitesine sahip olan model, kısa süre içinde pilini doldurabilmesiyle kullanıcılarının beğenisini kazanır. 100 kW gücünde hızlı şarj desteğine sahip olan aracın pili tamamen boş olduğunda yarım saat içinde %80 oranına kadar doldurulabilir. Kısa sürede dolan piliyle Citroen e-C4 modeli oldukça avantajlıdır. Böylece şehirlerarası ya da uzun mesafeli yolculuklarınızda Citroen e-C4 kullanışlı bir araç haline gelir.

Citroen e-C4’ün Yüksek Verimli Isı Pompası:

Bütün detayları özenli bir şekilde üretilen model, ısı pompasıyla da kullanıcılarına avantajlar sunar. Pil içerisinde depolanan enerjiyi verimli bir şekilde kullanan model, aracın kullanım ömrünü sürekli olarak iyileştirir. İklim değişikliklerinden etkilenmeyecek biçimde yapılandırılan ısı pompası, aracın daha verimli hale gelmesini sağlar. Böylece mevsim değişiklikleri kaynaklı problemlerin yaşanmasının önüne geçerek aracın tam dolu bataryayla uzun yolculuklar yapmasını sağlar.

Citroen e-C4 Donanımsal Özellikleri:

Yeni elektrikli araba Citroen e-C4 modeli, donanım söz konusu olduğunda sahip olduğu özellikler sayesinde sürücülerine birçok avantaj sağlar. 45 kWh kullanılabilir pil içeren model, kısa süre içinde şarj olduğu için kullanan kişilerin beğenisini kazanır. 50 kWh kapsiteli Lityum-iyon pil, uzun bir menzil sağladığı için elektrikli araba modelleri içinde dikkatleri üzerinde toplar.

Bununla beraber alandan ödün vermeyecek biçimde tasarlanan model, şarj kablosunu saklamanız için ideal bir alan içerir. Alt bölüm sayesinde şarj kablosunu ortadan kaldırabilir, kablonun arabanın şık görünümünü bozmasının önüne geçebilirsiniz. Otonom acil frenleme özelliğine sahip olan model, aracınızın önünde potansiyel bir tehlike olduğunu sezdiğinde sizin yerinize frene basabilir.

Çarpışmayı önlemek için sensörler aracılığıyla çevresinden bilgi alarak daha güvenli bir sürüş deneyimi elde etmenizi sağlar. 380 litre hacme sahip olan bagajı sayesinde kalabalık ailelerin beğenisini kazanır. Tatile giderken bavullarınızı 380 litrelik bagaja rahat bir şekilde sığdırabilir, bütün eşyalarınızı kolaylıkla yanınızda taşıyabilirsiniz.

Yolculuğa çıkarken yanınıza alacağınız bavulları rahatlıkla sığdırabileceğiniz biçimde tasarlanan Citroen e-C4, her türlü kullanım amacına kolaylıkla uyum sağlar. Ayrıca isteğe bağlı ısıtma ve masaj özellikleriyle donatılan konfor koltukları, sürücülerine farklı bir deneyim sunar.

Citroen e-C4 Üretim Yeri Neresidir?

Kullanıcı odaklı olacak şekilde Fransa’da üretilen Citroen e-C4, sürücülerinin ihtiyaçlarını dikkate alır. Kompakt bir Hatchback otomobil arayanlar için ideal modeldir.

Citroen e-C4 Tanıtım Videosu:

[presto_player id=4574]

Citroen e-C4 2024 Fiyat Listesi:

Citroen e-C4 Kaç Lira ? Citroen e-C4 Fiyatları Ne kadar ? Sıfır Citroen e-C4 Fiyatları.

Citroen e-C4 Fiyat Listesi 20242024 Nisan Fiyatı
2024 Citroen e-C4 Shine Bold Elektrik:[ec4fiyat1]
Citroen e-C4 2024 Fiyat Listesi
Bu gönderiye oy verin!

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir