1. Anasayfa
  2. İncelemeler

Dünyanın En İyi Araba Markaları 2024

Dünyanın En İyi Araba Markaları 2024
Dünyanın En İyi Araba Markaları
0

Dünyanın en iyi araba markaları 2024, yılında incelemesi ile birçoğunu bildiğimiz markalar ilk sıralarda yerlerini alıyor. Dünyanın en büyük ekonomik sektörlerinden birisidir. Arabaların tasarım, geliştirme, teknoloji, üretim ve pazarlama gibi süreçlerini yöneten organizasyondan oluşmaktadır. Dünyanın en iyi araba markaları, her türlü araba üretimi sağlamaktadır. Sedan, Hatchback ve SUV araçlardan ticari arabaların farklı tipte araç üretimi sağlamaktadır. Dünya’nın En Pahalı Arabaları Listesi 2024

Dünyanın En İyi Araba Markaları 2024

Dünyanın en iyi araba markaları, arasında Volkswagen, Nissan, Fiat ve birçok markanın yer aldığı en iyi arabalar listesi için aşağıdan takip edebilirsiniz. Bu dosyamızda, dünyanın en iyi araba markalarını sizin için listeliyoruz!

İster potansiyel bir araba alıcı adayı, isterseniz de yalnızca keşfe çıkmış bir araba meraklısı olun… İlgi alanınızda arabalar var ise, dünyanın en iyi araba markaları listesine göz atmadan geçmek istemezsiniz, değil mi?

Tesla:

Dünyanın En İyi Araba Markaları Tesla
Dünyanın En İyi Araba Markaları Tesla

Tesla, Statista Research Department (Statista Araştırma Departmanı) tarafından yayınlanan bir rapora göre, 2022 yılında dünyanın en değerli otomobil markası Tesla oldu! Yaklaşık 75,9 milyar dolar marka değerine sahip olan Tesla, kullanıcılarına güçlü araç performansı ve keyifli sürüş deneyimi vadediyor.

2003 yılında kurulan Tesla, 2008 yılında ilk elektrikli spor arabası Tesla Roadster’ı piyasaya sürerek adından söz ettirdi. Dünyanın en popüler plug-in elektrikli otomobili olan Tesla Model 3’ü de ürettikten sonra bu marka, araçlarındaki ileri teknoloji ile daha da yükselmeye başladı.

Fiat Chrysler:

Dünyanın En İyi Araba Markaları Fiat Chrysler
Dünyanın En İyi Araba Markaları Fiat Chrysler

Dünyanın en iyi araba markalarından biri olan FCA, kendi araçlarının tasarım, mühendislik, üretim, satış, yedek parça üretimi ve satışı, üretim sistemleri ve satış sonrası hizmetlerini kendisi yapmaktadır. Son derece büyük bir araba markası olan FCA, 150 ülkeye yayılmış 150’nin üzerinde üretim tesisi, AR-GE merkezleri ve satış ve dağıtım noktasıyla dünya çapında bir hizmet ağına sahiptir. FCA’nın bünyesinde bulunan araba markaları arasında Alfa Romeo, Chrysler, Fiat, Jeep, Maserati gibi isimler vardır. 

Rivian:

Dünyanın En İyi Araba Markaları Rivian
Dünyanın En İyi Araba Markaları Rivian

Rivian, Amerika’nın son zamanlarda öne çıkan elektrikli araç girişimlerinden Rivian, listenin son sırasında yer alıyor. Aynı zamanda Amazon (AMZN)’un da ortağı olduğu şirket, bu yıl 25.000 araç üretmeyi planlıyor. 

Şirket, aynı zamanda Amazon’a kargo için ilk elektrikli kamyonları üretmeye hazırlanıyor. Fakat anlaşmanın boyutu her iki şirket tarafından da gizli tutuluyor. 

Diğer taraftan şirketin piyasa değeri son zamanlarda düşüş yaşasa da hâlâ elektrikli araç girişimlerinin önde gelen şirketleri arasında yer alıyor. 

Porsche:

Dünyanın En İyi Araba Markaları Porsche
Dünyanın En İyi Araba Markaları Porsche

Porsche, sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi araba markaları listemizin ilk sırasında Porsche yer alıyor. Almanya merkezli Porsche, 1947 yılında kuruldu. Şirket, günümüzde hâlâ oldukça yoğun ilgi gören bir araba modeli olan Porsche 356 ile üretim yapmaya başladı. Arabaların yeni yeni yaygınlaşmaya başlaması, Porsche tarafından üretilen bu modelin ilgi görmesini sağladı.

Porsche, ancak yine de şirket, üretim yapmaya başladığı ilk dönemlerde günümüzdeki kadar popüler değildi. Bu durum, Porsche 911 geliştirilene kadar devam etti. Temel olarak spor araba üretimine ağırlık veren Porsche, bu konuda piyasaya damgasını vuracak bir araç geliştirmeye karar verdi. Bu doğrultuda Porsche mühendisleri, 1964 yılında 911’in ilk sürümünü geliştirdiler.

Ferrari:

Dünyanın En İyi Araba Markaları Ferrari
Dünyanın En İyi Araba Markaları Ferrari

En iyi araba markalarından bahsettiğimiz bir listede Ferrari’ye yer vermemek olmazdı. Yarış sporları, uzun süredir düzenlenen bir spor kategorisi olarak ön plana çıkmaktadır. Bundan dolayı araba üreticileri, yarışlara uygun arabalar üretmek için çeşitli çalışmalar yapıyorlar. Ferrari de bu çalışmaların sonucunda ortaya çıkan bir marka diyebiliriz.

Çünkü şirket, 1929 yılında temel olarak Alfa Romeo’nun yarışlardaki takımı olarak kuruldu. Şirketin kurucusu olan Enzo Ferrari, bir süre bu şekilde piyasada yer almayı tercih etti. Ancak kısa süre sonra Enzo Ferrari, markayı bağımsız bir hale getirmeye karar verdi. Bu doğrultuda Ferrari, 1946 yılından itibaren kendi otomobillerini üretmeye başlayan bir marka oldu.

Ferrari, üretim yapmaya başladığı ilk dönemlerde satış konusunda beklenin oldukça altında kaldı. Bunun en büyük sebebi, şirketin ismi oldu. Bahsettiğimiz üzere Ferrari, ilk etapta bir yarış takımı olarak kuruldu. Ferrari, girdiği yarışların birçoğunda rakiplerine göre çok başarısızdı. Bundan dolayı şirketin üretim yaptığı ilk yıllarda araba kullanıcıları, üretilen Ferrari modellerine ön yargıyla yaklaştılar.

Ancak zamanla ürettiği arabalarla kendisini kanıtlamayı başaran Ferrari, her geçen gün popülerleşmeye başladı. Bunun sonucunda Ferrari, günümüzde en iyi araba markalarından birisi haline geldi. Şirketin yüksek kalitede olması, üretilen arabaların kalitesi kadar sunulan hizmetlerden de kaynaklanıyor. Ferrari, ürettiği arabaların performans ve dayanıklılığı kadar satış sonrası hizmet konusunda da iddialı.

Nissan:

Dünyanın En İyi Araba Markaları Nissan
Dünyanın En İyi Araba Markaları Nissan

Nissan, 1933 yılında Yokohama, Japonya’da kurulan ve günümüze uzanan yolculuğundan dünyanın en iyi araba markalarından biri haline gelen Nissan, kendi araçlarının (otomobiller, kamyonlar, otobüsler vb.) üretim ve satış süreçlerini yürütmektedir. Nissan, dünya genelinde 20 ülkede bulunan üretim tesisleri ve 160’ın üzerinde farklı milletten alıcısıyla dünyanın en iyi araba markalarından biridir. Yeşil teknolojiler ve sıfır emisyon politikasına son derece önem veren Nissan’ın otomotiv sektöründe devrim yaratan %100 elektrikli Nissan Leaf gibi önemli bir araba modeli de bulunmaktadır. 

Lucid:

Dünyanın En İyi Araba Markaları Lucid
Dünyanın En İyi Araba Markaları Lucid

Rivian ile birlikte Amerika’nın son dönemdeki iki başarılı elektrikli araç girişiminden biri olan Lucid, rakipleri gibi hammadde ve tedarik sıkıntısı yaşasa da operasyonlarını büyütmeye devam ediyor.

Şirket yakın zaman içerisinde, ilk yurt dışı fabrikasını Suudi Arabistan’da kuracağını duyurdu. Rakiplerine göre daha lüks araçlar üreten Lucid, Suudi Arabistan’daki üretim tesisinin yılda 155.000 araç üretebileceğini ve başlangıçta yerel pazara hizmet edeceğini söyledi. 

Ayrıca Lucid’in Arizona’daki fabrikası yılda 350.000 adet elektrikli araç üretebilecek kapasiteye sahip olarak nitelendiriliyor. Bu da şirketi rekabette bir adım öne çıkarıyor. 

Audi:

Dünyanın En İyi Araba Markaları Audi
Dünyanın En İyi Araba Markaları Audi

Bir başka Almanya merkezli araba üreticisi olan Audi, en iyi araba markaları listemizde kendisine yer bulmayı başardı. 1910 yılında kurulan şirket, dünyanın en köklü araba üreticilerinden birisi konumundadır. Uzun süredir araba sektöründe varlık gösteren Audi, ürettiği ürünlerin kalitesiyle kendisini kanıtlamayı başardı.

Şirket, ilk etapta motor konusunda çalışmalar yaptı. Bu doğrultuda Audi tarafından üretilen motorlar, performanslarıyla kullanıcılarını etkilemeyi başardılar. Bunun sonucunda Audi, araba sektöründe de hizmet vermeye başladı.

Uzun süredir araba sektöründe yer alan Audi, süreç içerisinde birbirinden farklı çalışmalar yaptı. Bu çalışmalarda şirketin en değer verdiği konu kalite oldu. Yani Audi, araba üretiminden motor üretimine kadar hizmet verdiği neredeyse tüm alanlarda en yüksek kalite seviyesine ulaşmayı hedefledi.

Nitekim şirket, bu konuda oldukça başarılı oldu diyebiliriz. Üretilen arabaların performansı ve kalitesi, kullanıcıları etkilemeyi başardı. Bunun yanı sıra Audi, satış sonrası sunulan hizmetler konusunda da başarılı işler çıkarttı. Geçmişten gelen kalitesini korumayı başaran Audi, günümüzde en iyi araba markalarından birisi olmaktadır.

Volvo:

Dünyanın En İyi Araba Markaları Volvo
Dünyanın En İyi Araba Markaları Volvo

Volvo, dünya genelinde en popüler araba markalarından birisi olarak ön plana çıkmaktadır. Birçok araba kullanıcısı, markayı sağlamlığı ile bilmektedir. Ancak Volvo, ürettiği araba modellerinde sadece sağlamlığa odaklanmıyor. Sağlamlığın yanı sıra şirket, yüksek performanslı ve üst düzey konforlu araba modellerini kullanıcılarıyla buluşturmaya çalışıyor.

İsveç merkezli Volvo, 1927 yılında kuruldu. Kuruluş tarihinden beri yoğun ilgi gören Volvo, bugüne kadar çeşitli ekonomik zorluklarla karşılaştı. Büyük savaşlardan da etkilenen şirket, bazı durumlardan dolayı el değiştirmek durumunda kaldı. Ancak bu olaylar, Volvo tarafından üretilen araçların kalitesini neredeyse hiçbir şekilde etkilemedi.

Mercedes Benz:

Dünyanın En İyi Araba Markaları Mercedes-Benz
Dünyanın En İyi Araba Markaları Mercedes-Benz

Mercedes Benz, Stuttgart Almanya’da kurulan bir araba markası olarak otomobil piyasasına ilk adımını 1926 yılında attı. O tarihten bugüne marka, sektörde yüksek teknolojiye dayalı üretim standardı ile öne çıkıyor. Üstün performansa sahip araçları ve çevre dostu otomobilleri, Mercedes Benz’i en iyi araba markaları listesinde üst sıralara yerleştiriyor.

BMW:

Dünyanın En İyi Araba Markaları BMW
Dünyanın En İyi Araba Markaları BMW

BMW, Yediden 70’e herkesin dilinde olması tesadüf değil! BMW de dünyanın en iyi araba markaları arasında başı çekiyor. 1916 yılında Almanya’nın Münih şehrinde kurulan BMW, araç piyasasında güvenilir bir marka imajına sahip. Geniş ve yenilikçi bir araç yelpazesine sahip olan BMW, 2024 yılı itibarıyla odak noktasını elektrikli araçlara çevirmiş durumda.

Stellantis:

Stellantis, 2021 yılında İtalyan-Amerikan Fiat Chrysler Automobiles ve Fransız PSA Group arasındaki birleşme temelinde kurulmuş çok uluslu bir otomotiv üretim şirketi olarak faaliyet gösteriyor.

Şirket Avrupa’nın en büyük otomobil markalarının birçoğuna sahip: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, Opel, Peugeot, Ram ve Vauxhall.

Avrupa’nın en büyüklerinden Stellantis, ayrıca son zamanlarda elektrikli araçlara oldukça fazla yatırım yapıyor. Diğer taraftan şirket, önümüzdeki yıllarda elektrikli araçlar yapmak için gereken materyallerde bir tedarik arzı sorunu yaşanmasını bekliyor.

Mazda:

Dünyanın En İyi Araba Markaları Mazda
Dünyanın En İyi Araba Markaları Mazda

Japonya merkezli Mazda, ürettiği üst düzey arabalar sayesinde en iyi araba markaları listemizde kendisine yer buluyor. 1920 yılında kurulan Mazda, ilk olarak Toyo Cork Kogyo ismiyle kullanıcılarıyla buluştu. Daha sonra şirket, hem globalleşme hem de vizyon değişikliği sebebiyle Mazda adını aldı.

Çeşitli sanayi alanlarında üretim yapmak için kurulan Mazda, 2.Dünya Savaşı’na kadar birçok ürün üretti. Savaş sırasında şirket, Japon ordusunun ihtiyaçları doğrultusunda üretim yapmaya başladı. Savaştan sonra ise Mazda, farklı bir rota çizerek araba sektöründen devam etmeye karar verdi.

Honda:

Dünyanın En İyi Araba Markaları Honda
Dünyanın En İyi Araba Markaları Honda

Toyota ile birlikte Japonya’nın önde gelen iki otomobil şirketinden biri olan Honda, ürettiği otomobillerin yanı sıra aynı zamanda motosiklet ve elektrikli ekipman üretimleriyle de biliniyor.

Amerikan borsalarında da yer alan şirket aynı zamanda Amerika’nın önde gelen otomobil üreticileri arasında da yer alıyor. Şirket özellikle son dönemde en büyük rakiplerinden Tesla ile otonom (sürücüsüz araba) araçlar konusunda büyük bir rekabete girişti.

Toyota:

Dünyanın En İyi Araba Markaları Toyota
Dünyanın En İyi Araba Markaları Toyota

Toyota dünyanın en iyi otomobil markalarından bir diğeri ve bu hiç de tesadüf değil! 1937 yılında Japonya’da kurulan Totoya, dünyanın en yaygın kullanılan araba markası olarak biliniyor. Sürücülerine üst düzey konfor ve güvenli sürüş deneyimi sunmaya özen gösteren Totoya, bu listedeki yerini bilhassa da dayanıklı ve kaliteli donanımlara sahip modelleri ile alıyor.

Volkswagen:

Dünyanın En İyi Araba Markaları Volkswagen
Dünyanın En İyi Araba Markaları Volkswagen

Volkswagen’in bu listede olması, sizin için de hiç şaşırtıcı olmamalı. Tüm dünyada en çok tercih edilen otomobil markalarından biri olan Volkswagen, 1937 yılında Berlin’de kurulduğundan bu yana otomobil sektörünün öncülerinden! Üretiminde yenilikçi teknolojilerden yararlanan marka, donanımlı parçalar ve güçlü tasarımlarla öne çıkıyor. Şıklığı ve konforu bir arada bulunduran Volkswagen, tüm bu özellikleriyle otomobil endüstrisinde sarsılmaz bir yere sahip!

Ford:

Dünyanın En İyi Araba Markaları Ford
Dünyanın En İyi Araba Markaları Ford

Ford, Amerikalıların milli aracı olarak nitelendirilen Ford, hâlâ piyasa değeri açısından Amerika’nın en büyük 5 şirketinden biri olarak listelerde yer alıyor.

F150 modeliyle neredeyse Amerika’daki tüm garajlarında yer alan şirket yakın zamanda F150 Lightning adıyla geleneksel modelini elektrikli araç olarak da satmayı planlıyor. 

Şirket ayrıca son zamanlarda sahip olduğu Rivian hisselerini yavaş yavaş satmasıyla da gündemdeki yerini koruyor. Ford’un elektrikli araç girişimindeki paylarını satmasındaki temel sebebin elektrikli araç üretimine finans yaratmak için olduğu düşünülüyor.  

SAIC:

Dünyanın En İyi Araba Markaları SAIC
Dünyanın En İyi Araba Markaları SAIC

Çin’in en büyük araba üreticilerinden biri olan SAIC, aynı zamanda Çin hükümetinin sahip olduğu en büyük 4 araba markasından da biridir. Araç ve yedek parça üretiminden araç satışına ve finansal desteğe kadar birçok hizmet veren şirket, 2006’dan bu yana Çin otomobil piyasasını domine etmektedir. SAIC yalnızca 2018’de bile Çin piyasasında şu ana kadar 2 milyon araba satışı gerçekleştirmiştir. Genel merkezi Şangay’da bulunan araba markası, buna karşın diğer araba üreticileriyle olan ortaklıkları vasıtasıyla dünya çapında bir operasyona sahiptir.

Dünyaca Ünlü Markaların En İyi Araçları:

MarkaModel
Tesla Tesla Model 3 & Tesla Roadster & Tesla Model S Plaid
PorschePorsche 911 & Porsche Carrera GT
Mercedes BenzMercedes Benz G Serisi & Mercedes Benz C Serisi
BMWBMW M5 CS & BMW i8
FerrariFerrari Enzo & Ferrari 812 Superfast 
ToyotaToyota Camry & Toyota Corolla
AudiAudi A7 Sportback & Audi RS7 & Audi E-Tron
VolvoVolvo XC40 & Volvo XC90
VolkswagenVolkswagen Tiguan & Volkswagen ID.4
LexusLexus ES Sedan & Lexus NX 300h SUV
HondaHonda Civic & Honda CR-V
Dünyaca Ünlü Markaların En İyi Araçları:
Bu gönderiye oy verin!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir