1. Anasayfa
  2. Haberler

Dünya’nın En Pahalı Arabaları Listesi 2024

Dünya’nın En Pahalı Arabaları Listesi 2024
Dünya'nın En Pahalı Arabaları Listesi
0

Dünya’nın en pahalı arabaları, 2024 listesini biz araba tutkunları için güncelledik. Birçoğumuzun belki hayallerde bile göremediğimiz dünyaca ünlü markaların, en pahalı arabalar listesi için yazımızı okumaya devam edin. Belki de hiç duymadığımız öyle markalar vardır ki, ürettikleri otomobiller ile kendilerine resmen hayran bırakıyor. Bir başka deyimler “ağzı açık bırakıyorDünyanın en pahalı arabası 2024 listesi.

Dünya’nın En Pahalı Arabaları Listesi 2024

Dünya’nın en pahalı arabaları, markaların ürettikleri modellerin fiyatlarını duyunca gerçekten dudak uçuklatan rakamlar ortaya çıkıyor. Dünyanın en pahalı arabalarını gelin hep birlikte fiyatları ile birlikte inceleyelim.

Bugatti Chiron Super Sport 300+:

Bugatti Chiron Super Sport 300+
Bugatti Chiron Super Sport 300+

Bugatti Chiron Super Sport 300+ modeli dünyanın en pahalı arabaları arasında her zaman yerini farklı modelleri ile almaktadır. Bir İtalyan markası olan Bugatti, Chrion Super Sport 300+ modeli ile görenleri hayranlık içinde bırakıyor. Aynı zamanda çok yüksek güce sahip olan bu otomobil 8 litre ve 16 silindirli bir motora sahiptir. Tam 1600 beygirlik bir gücün sahibi olan Bugatti, hız olarakta maksimum 490 km/s. Fiyatı: 4 Milyon dolar.

Koenigsegg CCXR Trevita:

Koenigsegg CCXR Trevita
Koenigsegg CCXR Trevita

Koenigsegg CCXR Trevita, Dünyada sadece 2 adet özel olarak üretilen bu aracın bir tanesini dünyaca ünlü boksör Floyd Mayweather satın almıştı. 0’dan 100 km/s sadece 2,9 saniyede ulaşabilen bu canavar, maksimum 408 km hız yapmaktadır. Dünyanın en hızlı ve en pahalı arabaları arasında yerini almaktadır. Koenigsegg CCXR Trevita’nın fiyatı ise 4.8 milyon dolar.

Lamborghini Veneno:

Lamborghini Veneno
Lamborghini Veneno

Lamborghini Veneno, Dünya’nın en pahalı arabaları arasında her zaman yerini alan başka bir otomobil olarak karşımıza çıkmaktadır. Pahalı araba deyince ilk akla gelen isimlerden bir tanesi de hiç şüphe yok ki, Lamborghini’dir. Lamborghini Veneno modeli ise dünyanın en pahalı arabaları listemizde her zaman yerini alıyor. Bu markada bir İtalyan markası ve V12 motor ile 0-100 km/s hıza sadece 2.8 saniyede ulaşıyor. Maksimum hız ise 355 km/s’dir. Peki bu aracın fiyatı ne kadar diye merak edenler için tam tamına 5 Milyon dolar.

Pagani Huayra Imola:

Pagani Huayra Imola
Pagani Huayra Imola

Pagani Huayra Imola, Birçoğumuzun adını dahi duymadığımız bir başka model ise, Mercedes-AMG tarafından özel olarak sadece 5 adet üretilmiştir. çift turbolu 6.0 litrelik V12 motorla donatılmış durumda olup, 827 beygirlik motoru ile 1.100 Nm tork güç üretiyor. Pagani Huayra Imola’nın fiyatı da 5.4 Milyon dolar

Bugatti Divo:

Bugatti Divo
Bugatti Divo

Bugatti Divo, Dünya’nın en pahalı arabaları listesinde yerini alan bir başka Bugatti modeli Divo ile devam ediyoruz. 8.0 litre 16 silindirli 4 turbolu devasa bir benzinli motora sahiptir. Bugatti Divo 1500 ps ve 1600 Nm tork güç sunuyor. 0’dan 100 km/s hıza 2,9 km/s. Maksimum hızı ise, 380 km/s olarak açıklanmıştı. Yeni Bugatti Divo, fiyatı ise 5.8 milyon dolar.

Mercedes, Maybach Exelero:

Mercedes, Maybach Exelero
Mercedes, Maybach Exelero

Mercedes, Maybach Exelero, modeli 2005 yılında özel olarak sadece bir adet olarak üretilmiştir. Mercedes, Maybach Exelero, Dünya’nın en pahalı arabaları arasında yerine sürdürmeye devam ediyor. Yaklaşık olarak fiyatı 8 milyon dolar olan bu efsane araç Mercedes’in çift turbo beslemeli V12 motor bulunmaktadır. 690 HP güç ve 1000 Nm tork değerlerine ulaşan araba, 350 km/s’de limitlendi. Mercedes fiyat listesi için buradan güncel fiyatlara bakabilirsiniz.

Bugatti Centodieci:

Bugatti Centodieci
Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci, 110. yıla özel olarak sadece 10 adet üretilmiştir. Centodieci modeli 2.4 saniyede 0’dan 100 km/s ulaşıyor. Yüksek performansının yanı sıra Bugatti’ye yakışacak şekilde göz alıcı bir tasarıma sahip olan Centodieci’nin fiyatı ise 9 milyon dolar.

  • 0-100 km/s hızlanması 2.4 saniye,
  • 0-200 km/s hızlanması 6.1 saniye,
  • 0-300 km/s hızlanması 13.1 saniye.

Rolls Royce Sweptail:

Rolls Royce Sweptail
Rolls Royce Sweptail

Rolls Royce Sweptail, Bir İngiliz asıllı Rolls Royce markasının özel olarak üretildiği Sweptail modeli 2017 yılında satışa sunulmuştur. Bu araç sadece 1 adet olarak 4 yılda üretilmiştir. Bu özel aracın fiyatı: 12.9 milyon dolar.

Bugatti La Voiture Noire:

Bugatti La Voiture Noire
Bugatti La Voiture Noire

Bugatti La Voiture Noire, modeli 2019 yılında dünyanın en pahalı arabaları arasında yerini alarak rekor bir fiyatla üretilmiştir. Fransız spor araba markası olan Bugatti’nin La Voiture Noire modelinin fiyatı tam 12,9 milyon dolardır. 2019 yılında sadece bir adet üretildi ve o adet dünyaca ünlü futbol yıldızı Cristiano Ronaldo tarafından satın almıştır.

Pagani Zonda HP Barchetta:

Pagani Zonda HP Barchetta
Pagani Zonda HP Barchetta

Pagani Zonda HP Barchetta, Adını birçoğumuzun duymadığı ama dünyanın en pahalı arabaları 2024 listemizde Pagani Zonda HP barchetta modeli yer almaktadır. Arjantin üretimi olan bu otomobil, Ferrari ve Lamborghini’ye rakip olarak üretilmiştir. Bu modelden sadece 3 adet üretilmiş olup bir tanesi marka sahibinde kalmıştır. Bu aracın fiyatı ise: 17,8 Milyon dolar.

Rolls Royce Boat Tail:

Rolls Royce Boat Tail
Rolls Royce Boat Tail

Rolls Royce Boat Tail, İşte dünyanın en pahalı arabaları 2024 listemizin en pahalı ve sonuncu modeli olan Rolls Royce Boat Tail arabadır. Boat Tail modeli geçtiğimiz yıl tanıtımı yapılmış olup, dünya rekorunu elinde bulundurmaktadır. Bu otomobil tam olarak 4 yıllık bir uğraş ile özel olarak üretilmiştir. Bu modelden sadece 3 adet üretilmiş olup fiyatı ise 28,5 Milyon dolardır.

[presto_player id=4509]

Dünyanın en pahalı arabası kime ait?

İtalya Serie A Ligi ekiplerinden Juventus forması giyen 34 yaşındaki Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo’nun, dünyanın en pahalı arabası olarak gösterilen Bugatti La Voiture Noire’yi satın almıştır.

Dünyanın en pahalı arabası kaç TL?

Rolls Royce Boat Tail, İşte dünyanın en pahalı arabaları listemizin en pahalı ve sonuncu modeli olan Rolls Royce Boat Tail arabadır. Bu otomobil tam olarak 4 yıllık bir uğraş ile özel olarak üretilmiştir. Bu modelden sadece 3 adet üretilmiş olup fiyatı ise 28,5 Milyon dolardır.

Bu gönderiye oy verin!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir