1. Anasayfa
  2. Haberler

Otomobil Satışlarına Sınırlama Geliyor

Otomobil Satışlarına Sınırlama Geliyor
0

Ticaret Bakanı Mehmet Muş özellikle de ilk defa tescil edilen araçları, şirketler aynı zamanda galeriler ve rent a carların sadece 6 ay ve de 6 bin kilometreyi geçmeden satamayacağını açıkladı. Aynı zamanda İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı olan Hayrettin Ertemel ise şahıslara da aynı şekilde bir sınır getirilmesi gerektiğini bunun olmaması durumunda ise spekülasyonun uzun süreli olarak önlenemeyeceğini söyledi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, özellikle de dünyada bulunan çip kriziyle ilgili konuştu ve “çipteki üretim ciddi anlamda yavaşladığı zaman doğal olarak elektronik cihazların ve elbette otomobillerin de üretimini yavaşlatıyor. Elbette bu telefon ve bilgisayarlara kadar kullanılabilen son derece geniş yelpaze de olan bir ürün. İşte tam olarak burada Tayvan son derece önemli bir üretici konumunda yer alıyor, bu konuda bizlerin de yatırımlarımız var. dedi.

Peki ÖTV İndirimi Olacak Mı?

İkinci El Araçtan Sıfır Olmayacak

Çip üretiminin yanında son günlerde gündemde olan araç konusuna da değinen Bakan Muş, “özellikle de sıfır araçla diğer şirketlere bazen de galerilere gidiliyor. Zira bakıldığı zaman bayilerde zaten satış oranları ve rakamları gayet açık, bu nedenle de ikinci bir siteye düşünce bazen şu şekilde ilanlar görebiliyoruz. Mesela adam diyor ikinci el sıfır araç diyor. Bir kere kabul etmek gerekli ki ikinci elden asla sıfır olmaz. Bu nedenle de bu araç alınıyor daha sonra ise üzerine biraz daha rakam konularak satılmak isteniyor. İşte bu durumda da doğal olarak birbirinin tetikleyen yükseliş söz konusu meydana geliyor.

Biz ise şimdi devlet olarak şunu yapacağız, galeri ve rent a carlara özellikle de tescilden sonra 6 ay geçmeden aynı zamanda araç için 6 bin kilometreyi geçmeden bu araçların satışına net biçimde kısıtlama getireceğiz. Bu yüzden de bu şekilde olunca gerçek anlamda ihtiyacı olan kişiler araç alsınlar. Eğer vatandaşlarımız bunu alıyorsa o zaman sıfır kilometre değil doğal olarak da ikinci el olacaktır. Bu sayede aslında fiyatların üzerinde gerçekten de bir şekilde baskı olmasının da aslında önüne geçileceğini biliyoruz, işin tam olarak püf noktası bu. Olması gereken bu, çünkü mekanizma daima bu şekilde işliyor dedi.

Sosyal medyada bizi takip edin. renaultun.com

Bu gönderiye oy verin!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir