1. Anasayfa
  2. Haberler

Merakla Beklenen ÖTV İndiriminde Son Dakika Gelişmeleri

Merakla Beklenen ÖTV İndiriminde Son Dakika Gelişmeleri
0

ÖTV İndiriminde Son Durum

Özellikle de son dönemde gündemdeki yerini ciddi anlamda korumakta olan ÖTV indirimi konusundaki beklenti, ikinci el araç piyasasını gerçek anlamda durma noktasına kadar getirmiş bulunuyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı olan Aydın Erkoç, bu anlamda bir beklenti olmasının piyasayı da çok ciddi biçimde olumsuz anlamda etkilediğini açıkladı. Erkoç yaptığı açıklamada, “özellikle de maliyet artışları ve döviz kurunun da dalgalı biçimde seyretmesi nedeniyle arz talep dengesinde sıkıntılar yaşanıyor. Bu durum sektörü olumsuz anlamda etkiliyor dolayısıyla da otomobil sahibi olmayı ciddi biçimde zorlaştırdı’ dedi.

Merakla Beklenen ÖTV İndiriminde Son Dakika Gelişmeleri
Renault Engelli Araç Fiyatları Güncel

ÖTV Konusunda İndirim Olacağını Düşünmüyoruz

Sektörü ciddi biçimde olumsuz anlamda etkileyen ve bu nedenle de ciddi oranda fiyat artışlarına neden vermekte olan birçok farklı etken olduğuna da dikkat çeken Erkoç, ” pandemi nedeniyle yaşanan çip krizi ve bunun yanında lojistik sıkıntısı ise halen daha devam ediyor. Bu nedenle de piyasaya araç girişinin olmamasının yanı sıra üstüne bir de stokçuluk yapılması fiyatların yükselmesinde temel etken oluyor. Bu nedenle de açıkçası bu koşullarda kısa vadede bir ötv indirimi yok yani indiriminin yapılacağını kesinlikle düşünmüyoruz” dedi.

Fiyatların Artma Nedeni Denetimsizlik

Erkoç aynı zamanda Temmuz ayı itibariyle bilindiği üzere yetki belgesinin zorunlu olduğunu söyledi ve ekledi, ikinci el araç piyasasında hali hazırda var olan sorunların giderilmesi için gerekli olan yasaların bir an evvel uygulamaya geçmesi gerektiğini söyledi.

Sosyal medyada bizi takip edin. renaultun.com

ÖTV İndirimi Ne Zaman Olur?

Şu an bilindiği gibi ötv indirimi yok özellikle de otomotiv sektöründeki güncel gelişmeleri geçtiğimiz günlerde değerlendiren (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu ise dikkat çeken önemli açıklamalar yaptı. Mevcut anlamda ÖTV indirimi beklemenin gerçekten de son derece zor ya da gerçekçi olmadığını açıklayan Eroldu, “Bana göre talebin ciddi anlamda yüksek olduğu bir ortamda ötv indirimi yok yani ÖTV indirimini beklemek açıkçası pek de gerçekçi değil. Ancak elbette talep düşerse o zaman bu anlamda bir beklenti olabilir” dedi.

Ötv’siz araç fiyatları listesi için tıklayınız.

ÖTV İndirimi Olursa Araç Fiyatları Düşer Mi?

Şu anki piyasa koşullarında araçlara uygulanmakta olan ÖTV’de indirim beklemenin pek mümkün olmadığını vurgulayan Eroldu, “bu durum dediğim gibi pek mümkün görünmüyor, bu yüzden de ötv indirimi yok dedi. Bunun yanında aslında ÖTV indirimi olsa bile bu durumun aslında kısa vadeli bir çözüm olduğunu söyleyen Eroldu, yapılması gereken ise olaya her zaman bütüncül anlamda bakış açısı gerekiyor, ancak bu sayede piyasalarda önemli ölçüde iyileşme olması mümkün olur ” dedi.

Bu gönderiye oy verin!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir