1. Anasayfa
  2. Püf Noktalar

Sigorta Şirketlerinden Hasarlı Araç Nasıl Alınır? 2024

Sigorta Şirketlerinden Hasarlı Araç Nasıl Alınır? 2024
0

Sigorta şirketlerinden hasarlı araç almak günümüzde ihale yöntemi ile yapılan bir işlemdir. Belirli şartlar doğrultusunda yapılan başvurular neticesinde sigorta şirketleri aracılığı ile hasarlı araç temininde bulunulabilir.

Sigortadan Hasarlı Araç Almak Ne Demektir?

Bir sigorta şirketi ile anlaşması bulunan müşteri istemeden bir trafik kazası yaşayabilir. Yaşanan bu kaza sonucunda araçta oluşan hasarın sigorta şirketi tarafından ödenmesi gerekir. Böyle bir durumda aracın hasar tutarının ödemesini müşteriye yaptıktan sonra şirket kaza yapan aracı yenilemek için ödeyeceği tamir masrafını göz önünde bulundurarak o halde ihaleye çıkarma işleminde bulunur. Bu şekilde sigortadan hasarlı araç almak kişisel başvurular ile alınabilmektedir. Genellikle bireysel kullanımlarım dışında özel firmalar ve hasarlı araçları tamir edildikten sonra daha yüksek fiyata satmak isteyen kurumlarda ve bu ihalelere katılmaktadır.

Sigortadan Satılık Hasarlı Araç Alınır mı?

Hasarlı araç almak acil bir araç edinme ve aracı kullanma durumu söz konusu değilse uzun vadede kâr oranı sağlamaktadır. Üzerinde çeşitli tamirat ve modifiye işlemleri uygulandıktan sonra satın alınan rakamdan daha yüksek bir orana satılabilmektedir. Burada amaç sigorta kurumunun tamir ederek harcayacağı masrafları azaltmasını sağlamaktır. Bu sayede hurda haline dönerek kullanılmaz hale gelen az hasarlı ya da ağır hasarlı araçlar piyasaya tekrar geri kazandırılabilir.

Sigorta Şirketlerinden Hasarlı Araç Nasıl Alınır?

Sigorta şirketlerinden hasarlı araç istenen marka ve model tercih edilerek aratma yapılabilmektedir. İnternet üzerindeki sayfa alanı kullanılarak kullanım tarzı seçilir. Arazi içi kullanım, özel kullanımlar, ticari kullanım gibi kullanım şekli belirlenir. Ardından aracın markası ve tipi seçeneklerden tercih edilir.

Hasar durum seviyesi ayarlanarak aracın yaşı da tercih olarak seçeneklerde belirtilebilmektedir. Hasar durumu az hasarlı, hasarlı ve ağır hasarlı olarak seçilebilmektedir. Satın alma işlemleri için istenen belirli evraklar bulunur. Evraklar temin edilir. Geçici teminat bedeli adı verilen tutar ödenir. İhaleye girdikten sonra yapılan seçimlerde eğer kişi araç ihalesini kazanamazsa başlangıçta verilen geçici teminat bedeli geri alınabilmektedir.

Sistem üzerinden teklif sunulurken güncel değeri net olarak ifade edilir. İhaleye çıkan araçlar ihalenin başlangıç süresi ve bitiş süresi, tarih ve saati belirtilerek detaylı açıklamalar kısmında yer alır. Bu alana kişisel teklifinizi yazarak listeye katılabilirsiniz. Aracın hasar detayları yaşamış olduğu herhangi bir çarpma durumu bu durum sonrasında yapılan ve araç üzerine uygulanan modifiye işlemleri de detaylı olarak verilmektedir.

Bu gönderiye oy verin!

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir