Renault Megane E Tech 2022
Renault Megane E Tech
1

Renault Megane E Tech, Renault’un 2024 yılının ilk çeyreğinde Avrupa pazarına sunmaya hazırlandığı otomobil olarak karşımıza çıkıyor. Megane deyince akıllara hemen Sedan kasa bir otomobil gelse de bu otomobil Tam elektrikli bir Crossver! Hem elektrikli olması hem de Megane ismine rağmen bir Jip özelliği taşıyor olması otomobile meraklı gözlerin çevrilmesine neden oldu.

Renault Megane E Tech fiyat listesi araştırmaları Renault Megane evision’un resmi lansmanının yapılması sonrasında iyiden iyiye araştırmaya başladı. Peki, Renault Megane E tech ne kadara satılacak? Menzili ne kadar ve otomobilin özellikleri nelerdir? Hepsini sizler için derledik…

İşte karşınızda tüm hatlarıyla Renault Megane evision

Renault Megane E Teknoloji

Renault Megane E tech Electric, yukarıda kısmen değindiğimiz ve isminden de anlaşılacağı gibi tamamen elektrikli bir otomobil. Otomobilin resmi lansmanında açıklanan 1.5 yükseklik, onu muadili crossover otomobillerden bir hayli ön plana çıkartmayı başarmaktadır. Görüntü itibariyle Renault’un iş ortağı konumunda olan Nissan’ın Ariya modeline çok fazla benzediği de görenler arasında yaygın dedikodulara neden oldu. Otomobili biraz daha yakından tanıyacak olursak,

Renault Megane Sürümü
Renault Megane Sürümü

Renault Megane E tech Teknik Özellikleri

Renault Megane E tech teknik özelliklerinde yüksekliği dışında, 4.21 M boyutundaki uzunluğu onu heybetli bir görünüşe bürümüş. Ayrıca, 2.7M uzunluğa sahip aks uzunluğu da bizlere otomobil içindeki insanlara oldukça geniş bir yaşam alanı sağladığının da habercisi. Bu otomobilin bir diğer özelliği de Renaultun yeni logosuyla üretim yapılacak ilk otomobil olması.

Renault Megane Evision Dış görünüşü

Renault Megane evision Dış görünüşünü incelediğimizde 20 inc boyutundaki mükemmel görünümlü jantlar kendisini fazlasıyla ön plana çıkartmayı başarıyor. Ayrıca bu jantların araca oldukça sportif bir görünüm kazandırdığından da söz edebiliriz. Ön kaputun oldukça kaslı bir görünüşte olması dışında hemen altına konumlandırılan ince led farları oldukça dikkat çekici. Farlarda artık klasikleşmiş Renault imzası da bu otomobilden atlanılmadan uygulanmış bir diğer ayrıntı.

Renault Megane E Teknoloji
Renault Megane E Teknoloji

Otomobili yan kısımdan incelediğimizde Renault’un bir önceki araçlarında uyguladığı arkaya doğumlu eğimli ve yapı, küçülen kelebek camlarıyla devam ediyor. Tavan Captur araçlardaki gibi Siyah renkte. Farklı renk kombinasyonlarının olup olmayacağı şimdilik soru işareti. Kapı kollarının gizli konumlandırılması oldukça hoş bir detay olmuş. Stop lambalarındaki klasik “C” harfi dışında bir diğer büyük detay, stopların boydan boya uzanıyor olması. Alt kısımdaki difizör de gayet hoş görüşüyor.

Renault Megane Evision İçi

Renault Megane E Tech içi
Renault Megane E Tech içi

Renault Megane Evision İç tasarımını incelediğimizde, karşımıza ilk olarak 12.3 inc boyundaki devasa bir ekran dikkatimizi çekiyor. Adeta ekran dışında bir tablet bilgisayar diyebiliriz. Ortada şimdilik ne işe yaradığını bilmediğimiz çok sayıda düğme olsa da kokpit alanındaki “L” harfi görünümünün değişik bir detay olduğunu söyleyebiliriz.  Ayrıca firmanın yaptığı açıklamaya göre araç içi tamamen geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşmaktadır.

Renault Megane E Tech Batarya ve Motor seçenekleri

 Renault Megane evision Batarya ve Motor seçenekleri en çok merak edilen konu. Çünkü bu detaylar otomobilin toplam gideceği yol dışında, ulaşabileceği hızı da net olarak belirlemektedir. O yüzden karşımıza çıkacak detayları teker teker inceleyelim.

Renault Megane E Tech Motor Seçenekleri

Renault Megane E Tech Motor seçeneklerini ele aldığımızda kaputun altını açtığınız zaman karşınıza iki farklı motor çıkabilir. Bunlar,

  • 130 beygir gücünde 250 Nm tork üreten elektrikli motor.
  • 180 beygir gücünde 300 Nm tork üreten elektrikli motor.

130 BG gücündeki motor daha hesaplı satış rakamlarıyla karşımıza çıkacak. İlk bakışda akıllara hemen 180 BG gücündeki motor geliyor. Neden gelmesin ki? Bu motorlar 100 KM hıza yalnızca 7,4 saniyede oluşabiliyorsunuz. Yalnız çıkabileceği en yüksek hızın 160 KM’ye sabitlenmesi, kullanıcılarını üzen bir detay olacaktır. Motor seçenekleri böyleyken biraz da bataryaları inceleyelim

Renault Megane E Tech Batarya Seçenekleri

Renault Megane E Tech Batarya Seçeneklerini incelediğimizde tıpkı motordaki gibi, karşımıza iki farklı alternatif çıkıyor. Bu alternatifler fiyat dışında otomobilin menzilini de ciddi derecede etkilemektedir. Renault Megane E tech kaç km gidiyor? Yapacağı yol, seçeceğiniz alternatiflere göre değişkenlik göstermektedir.

  • 40 kWsa batarya
  • 60 kWsa batarya

40 kWsa bataryayla 300 KM menzil yapabiliyorken, 60 kWsa bataryayla bu rakam 480 KM’ye kadar çıkabiliyor. Bu da bize Renault Megane E tech kaç km gidiyor konusunda yeterli derecede bilgilendirme yapıyor.

Renault yukarıdaki batarya seçeneklerine 8 sene garanti vermektedir. Ayrıca şarj kapasiteleri %70’in altına düşmesi durumunda ücretsiz olarak yeni bir batarya takacağının garantisini de veriyor. Sonuç olarak Münih Otomobil Fuarında otomobil severlerin detaylıca inceleme şansı bulduğu Renault Megane evision modeli, tüm ilgi ve beğenileri toplamayı başardı. Peki fiyatları ne kadar?

Renault Megane E Tech Fiyat Listesi

Renault Megane E Tech Fiyat Listesi hakkında net bir bilgi otomobil henüz satışı çıkmadığı için şimdilik yok. Fakat, Renault’un bir diğer elektrikli aracı olan Zoe’nin 698.900 TL olduğunu düşünürsek, piyasalardaki dedikodulara göre aşağıdaki fiyat aralığında satışa sunulması bekleniyor.

  • 2024 Renault Megane evision 130 beygir: 980.000 TL
  • 2024 Renault Megane evision 220 Beygir 160 Kw

Rakamlar tamamen öngörüden ibarettir. Bizler, otomobili sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Renault tarafından yapılan açıklamalar kapsamında güncellenerek en doğru bilgileri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Bu gönderiye oy verin!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. İç dizaynına hayran kaldığım araç. Renault Megane E tech için şu an arabamın satılmasını bekliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir