1. Anasayfa
  2. Püf Noktalar

Renault Radyo Kodu Nasıl Girilir? 2024

Renault Radyo Kodu Nasıl Girilir? 2024
Renault radyo kodu girme aşamaları
13

Renault radyo kodu uygulaması Renault’un güvenlik amacıyla kullanıcılarını koruma güdüsü kapsamında yaptığı bir uygulamadır. Her ne kadar bizim güvenliğimiz söz konusu olsa da dönem dönem karşımıza çıkan “Radyo kodunu giriniz” yazısı, otomobil kullanıcılarının renault radyo kodu sorgulama yapıp Renault radyo kodu nasıl girilir konusunda araştırma içine girmelerine neden olmaktadır.

Radyo bu kodu neden ister, kodu nereden temin edip nasıl girebilirsiniz hepsini sizler için derledik.

Renault Radyo Kodu Ne İşe Yarar?

Renault radyo kodu ne işe yarar sanki olmasa ne olurdu düşüncesine kapılabilirsiniz. Günümüzde en sık yapılan hırsızlıklar otomobil multimedia sisteminin çalınması üzerinedir. Yeni nesil araçlar eskisi kadar kolay bir şekilde çalınamadığı için otomobil hırsızları araçların içindeki parçalara göz dikiyorlar. Bunlar arasında en popüler olanı da hiç şüphe yok ki aracınızın radyosu.

Radyo kodu elektriğin kesildiği bütün durumlarda teyp tarafından otomatik bir şekilde istenecektir. Kişi radyoyu söküp başka bir araca takması durumunda radyonun kodunu girmesi gerekecek, girmediği taktirde de hiç kullanılmayacaktır. Bu dönem dönem istenmedik sonuçlara da neden olabiliyor. Mesela aracınızın aküsü bittiği zaman elektrik kesildiği için direkt olarak radyo kodunu girmeniz istenecektir.

Eğer bilmiyorsanız kodu girme süreci biraz sancılı olabilir. Fakat biz sorun yaşamamanız için sizlere tüm detaylarını aktaracağız.  Kodu düzgün bir şekilde girmeyi öğrenmeden önce eğer yoksa Renault radyo kodunu temin etmeniz gerekli. Önce bu yönteme değinelim.

Renault Radyo Kodu Sorgulama

Renault radyo kodu sorgulama işleminin farklı birçok yöntemi bulunuyor. Biz kodu nasıl temin edebileceğiniz konusunda tüm alternatifleri listeleyerek arasından seçim yapabilmenize yardımcı olacağız.

Renault Radyo Kodunu Online Alma

Renault radyo kodunu online almak için yapmanız gereken tek şey BU LİNKE tıklamak. Link Renault’un resmî sitesi ve kullanıcılarına hızlı hizmet sağlamak üzerine kurduğu bir sistem. Linke tıkladıktan sonra karşınıza bir ekran çıkacak. Aşama aşama neler yapacağınıza değineceğiz.

Renault Radyo Kodu
Renault Radyo Kodu

Renault radyo kodu sorgulama işlemini yapıp Renault radyo kodunu almışsanız aracınıza girip radyonuzu kullanmaya devam edebilirsiniz. Eğer nasıl gireceğinizi bilmiyorsanız içeriğimizin devamında ayrıntılı bir şekilde gireceğiz.

Renault Radyo kodunu Renault Port uygulamasından alma

Renault Radyo kodunu Renault Port uygulamasından alma, Renault’un kullanıcılarına sunmuş olduğu en büyük kolaylıkların başında yer alıyor. Bu uygulama sayesinde aracınızın radyo kodundan, geçmiş onaırm tarihçesine kadar bütün bilgilere kısa sürede erişebiliyorsunuz. Hatta uygulama üzerinden dilerseniz servis randevusu alabilir ya da müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilirsiniz. Kodu almak için, uygulamayı indirip giriş yaptıktan sonra Aracım bölmesine girip “Radyo kodunu al” yazısına tıklamanız yeterli olacaktır. Radyo kodunu aldıktan sonra nasıl girebileceğiniz konusunda da hemen alt kısmında bilgilendirici bir video bulunmaktadır.

Kodu temin ettikten sonra, geriye aracımıza girmek işlemi kalıyor.

Renault Radyo Kodu Nasıl Girilir?

Renault radyo kodu onaylama işlemi için aracınıza göre farklı işlemler gerçekleştirmelisiniz. Şase numarasından tey kodunu bulma işleminden sonra, eski nesil araçlarda radyo kodu onaylama işlemi şu şekilde gerçekleştirilir.

Megane 1 teyp kodu girmek için;

  • Önce aracınızı çalıştırın.
  • 4 haneli radyo kodunu tespit edin. Şifremiz mesela 3651 olsun.
  • 3 rakamına ulaşmak için 1 tuşuna 3 kez, 6 rakamı için 2 tuşuna 6 kez, 5 rakamı için 3 tuşuna 5 kez ve son olarak 1 rakamı için 4 tuşuna bir kez basıyoruz.
  • Şifreyi aktif ekranda gördükten sonra 6 tuşuna 3-4 saniye basılı tutuyorsunuz. “Dıt” diye bir ses duyduktan sonra radyonuz çalışmış olacaktır.

Renault clio radyo kodu girme işlemi de benzer şekilde. Eski nesil araçların tamamının prosedürü bundan ibaret. Yeni nesil araçlarda zaten karşınıza direkt ekran çıkıyor ve rakamları manuel bir şekilde girebiliyorsunuz. Çok bir uzmanlığa gerek kalmıyor.

Burada en büyük risk radyo kodunu kabul etmemesi.

Renault Radyo Kodunu Kabul Etmiyor, Ne Yapmalıyım?

Renault radyo kodunu kabul etmiyorsa önce kodun doğru olduğundan emin olmalısınız. Renault kod uygulaması gibi farklı yazılımlarda işe yaramaz kodlar verilebiliyor. Eğer doğruluğundan eminseniz ve kodu kabul etmiyorsa o zaman geriye tek bir alternatif kalıyor, o da radyonuzun değişme ihtimali. Eğer bir arıza nedeniyle radyonuz yetkili servis tarafınca değiştirilmişse kodunuz değişecektir fakat bu sisteme yansımayacaktır. Bu durumda yapabileceğiniz tek bir şey var. O da servise gitmeniz. Servise gittikten sonra radyonuz sökülür ve arka kısmında bulunan güvenlik numarası aracılığıyla yeni bir kod üretilerek kullanıcının sorunsuz bir şekilde kullanmasına devam etmesi sağlanır.

Eğer radyo koduyla ilgili yaşadığınız bir tecrübe ya da sormak istediğiniz farklı bir konu varsa YORUMLAR bölümünden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu gönderiye oy verin!

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (13)

Popüler Yorumlar
  1. Verilen kod da harf var harfi nasıl bulacağız

Yapılan Yorumlar
  1. 4 ay önce

    Dacia sandero aracımin aküsünü değiştirdim radyo kodunu doğru girmeme rağmen dakika bekleme uyarısı veriyor

  2. 9 ay önce

    Renault clio aracımın aküsünü sıfırladım. Radyo kodu istiyordu. Sayenizde çözdüm teşekkür ederim.

  3. Merhaba Megan 2 2009 akü kotupları değistim sonra doğru olan kodu girmeme rağmen eror veriyor lütfen yardım edin

  4. Verilen kod da harf var harfi nasıl bulacağız

  5. 2 yıl önce

    7 ve 8 rakamlarını nasıl elde ederiz acaba

  6. 2 yıl önce

    teşekkürler renault aracıma radyo kodu girdim çalıştı

  7. 2 yıl önce

    Benim 3016 clio nav teyp ekran dondu sureli olarak ekran acik ancak hic bir islem yapilamiyor

  8. Link yenilendi tekrardan deneyebilirsiniz.

  9. 2 yıl önce

    akü bittiğinden dolayı radyo kodu sıfırlandı. vermiş olduğunuz link çalışmıyor nasıl elde edebilirim

  10. 2 yıl önce

    Aracım 2016 kango Multix radyo kodunu giremiyorum tuşlar hiç tepki vermiyor. Lütfen yardımcı olurmusunuz.Radyo kodu 6 ile başlıyor bende ilk 6 tuşuna bastım 60 dan geriye doğru saymaya başladı bir daha da hiç tepki vermedi. Enerjiyi kestim resetlemek için yinede hiç tepki vermiyor

  11. 2 yıl önce

    Megan 1 aracımiz var teyp kodu renault programı indirdim fakat bize gelen kod J766 j nasıl bulacağım acaba

  12. 2 yıl önce

    Radyoya kodunu giriyorum çalışmaya başlıyor, ancak sürekli olarak bip sesi veriyor ve birkaç dakika sonra kapanıyor, ekranda 4 adet sıfır görünüyor. Açma kapama düğmesinden açtığımda yeniden çalışıyor. Sürekli olarak aynı şekilde böyle devam ediyor. Saygılarımla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir