1. Anasayfa
  2. Püf Noktalar

Renaultun En Az Yakan Arabası 2024

Renaultun En Az Yakan Arabası 2024
Renault Megane 4 2021
2

Renaultun en az yakan arabası 2024 yılında da en çok araştırılan konuların başında yer alıyor Ülkemizde konu otomobil olduğunda, satın alma tercihlerini ve alışkanlıklarını yönlendiren birçok farklı etmen devreye girebiliyor.

Renault’un en az yakan arabası, En az yakıt tüketen araç hangisi? Yakıt cimrisi araçlar hangileri? En az yakan araba hangi marka? Türkiye’nin en az yakan arabası hangisi? En az yakan dizel araç hangisi? En az yakan araba hangisi 2024? En az yakan SUV hangisi?

Performans, kalite, güvenlik, tüketim, servis ve yedek parça akla gelen öncelikli değişkenler. Bu kriterler doğrultusunda otomobilin fiyatını değerlendirmek ve doğru yatırımı amaca yönelik şekilde yapmak en mantıklısı. Türkiye gibi benzin fiyatlarının yüksek olduğu ve değişkenlik gösterdiği ülkelerde, otomobil tercihlerinde yakıt tüketimi öncelikli kriter olarak devreye giriyor. Daha açık belirtecek olursak; herkes alacağı araç çok gitsin ama az yaksın istiyor. Teknik olarak geçerliliği tartışma konusu olabilecek bu talep, ekonomik unsurlar baz alındığındaysa kaçınılmaz hale geliyor. Renault fiyat listesi inceleyebilirsiniz.

Renaultun en az yakan arabası 2021
Renaultun en az yakan arabası 2024

Yedek parça ve servis fiyatları da Türkiye’deki otomobil satın alma eğilimini en çok etkileyen unsurlar arasında. Arıza durumunda yedek parçaya kolay ve hesaplı ulaşma imkanı fazlasıyla talep görüyor, müşteriyi memnun ve tatmin ediyor. Yolda kalan birinin otomobilinin yetkili servisine kolay ve hesaplı bir şekilde ulaşmak istiyor oluşu gayet mantıklı bir talep.

Güvenlik ve kalite ise ülkemiz dahilinde daha önce saydığımız kriterler kadar talep görmüyor. Ben bunu insanların sağlık ve hayat sigortası yaptırmak için başlarına olumsuz bir şey gelmesini beklemelerine benzetiyorum, tamamen psikolojik bir davranış biçimi, kimse olumsuz bir durumu kendisine konduramıyor. Kullandığımız araçta, kendi canımızı, sevdiklerimizi ve etrafımızdakileri taşıdığımız düşünülecek olursa, güvenlik ve kalite ikinci plana asla itilmemesi gereken kriterler olarak ön plana çıkıyor. Daha doğrusu çıkması gerekiyor. Renault engelli araç listesi buradan inceleyebilirsiniz.

Listemizin bir diğer değişkeni performans ise, Türkiye’deki tüketim alışkanlıklarını etkileyen kriterler arasında dibe demir atmaktan kurtulamıyor. Avrupa ve Amerika’daki örnekler değerlendirildiğinde; aynı zamanda bir hobi olan otomobil tutkusu, insanlar performansı yüksek araçlara da yönlendiriyor. Bu noktada yakıt fiyatları ve alım gücü de ekstradan devreye giriyor; açık olmak gerekirse yüksek performanslı araçlar çok yakıyor ve alım aşamasında da yüksek fiyat bandında oluyor. İşte 2024 yılında Renaultun en az yakan arabası 2024

Renaultun en az yakan arabası 2024

Renaultun en az yakan arabası 2024 senesinde baz aldığımız kriterler ışığında; Türkiye’nin 2024 yılı ekonomik şartları ve tüketim alışkanlıklarına en uygun otomobil markaları arasında Renault akla ilk gelen isim. Ülkemizde otomobil; bir tutkudan ziyade bir ihtiyaç, önemli bir ulaşım aracı.

Alım gücü de düşünüldüğünde; ekonomik araçlara olan eğilim kaçınılmaz oluyor. İnsanların büyük şehirlerdeki gündelik yaşantılarında bireysel otomobillere yönelmek durumunda kalıyor oluşunda toplu taşıma sisteminin yetersiz hizmet kalitesi ve konfor eksikliği de çok önemli bir belirleyici.

Renaultun en az yakan arabası; Clio!

Renault’un yenilenen ve Türkiye koşullarında en çok tercih edilen modeli Clio; aynı markanın bir diğer segmentteki modeli Megane’nin küçüğü olarak dikkat çekiyor. Kullanıcıya sektördeki muadil rakiplerinden çok daha konforlu ve çevik bir sürüş imkanı sunan Clio; dar sokaklarda rahatlık sağlamak amacıyla 2020 yılında 10.8 metreden 10.5 metreye düşürülen çapıyla daha yüksek bir manevra kabiliyetine kavuştu.

2020 yılında ilk kez bir hibrid motor seçeneğiyle gelen Clio; 2 adet elektrikli motora ve 1.6 litrelik benzinli motora sahip. Sınıfındaki rakiplerinden performans anlamında çok ilerde gözüken Clio’nun elektrikli motorları 1.2 kwh’lik pillere sahip. Modelin 1.0 ve 1.3 litrelik benzinli, ve 1.5 litrelik dizel seçenekleri de mevcut. Dizel seçeneğinin 64 ve 128 hp arasında değişen beygir gücü seçenkeleri var.

2024 Clio’nun şanzıman seçenekleriyse; 5 ileri manuel ve 6 ileri otomatik.

Elektronik donanım açısından da müşteriye benzersiz bir deneyim sunmayı kafasına koyan 2024 Clio 9.3 inç büyüklüğünde bir bilgi ekranına sahip. Android Auto, Apple Carplay, Renault Easy Drive gibi uygulamalarla birlikte gelen bu ekran, günümüz araçiçi dijital teknolojilerinin tüm imkanlarını kullanıcıya eksiksiz sunuyor. Araçta USB ve Bluetooth bağlantıları da bulunuyor.

Renault Clio yakıt değerleri

Daha önce de belirttiğimiz gibi ülkemizde otomobil alırken gündeme gelen en önemli tüketim alışkanlığı değişkeni aracın yakıt tüketimi, Clio bu veride de çok dikkat çekiyor. Clio’nun benzinli seçeneklerinde 100 kilometrede ortalama sehiriçi tüketim 7.2 litreyken, şehirdışı kullanımda bu ortalama 4.7 litreye düşüyor. Clio’nun dizel modelleriyse sektördeki rakipleri arasında en düşük yakıt tüketimi ortalamalarına sahip; araç 100 kilometrede ortalama 4.2 litre yakıt harcıyor.

GÜVENLİK DESTEĞİ DE MEVCUT…

Şehiri çi araç kullanımında yakıt tüketimini olumsuz etkileyen duraklama sorunu için de çözüm düşünen Clio’nun gayet efektif işleyen bir start-stop sistemi mevcut. Ön ve yanlarda hava yastığına sahip Clio’nun sürüş kolaylığı ve güvenlik sağlayan diğer özellikleri de yokuşta kalkış destek sistemi ve lastik basınç kontrol sistemi. Clio’nun Joy, Icon ve Touch modellerinin tamamında Anti Blokaj Fren Sistemi (ABS), Acil Fren Destek Sistemi (AFU) ve Elektronik Denge Programı (ESC) standart olarak müşteriye sunuluyor. Elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, sabit cam tavan, park sensörü ve hız sabitleme sistemi de Clio’nun sürüş deneyimini çok daha keyifli hale getiren çeşitli özellikler.

TEST SÜRÜŞÜ ÖNEMLİ…

Yeni bir araç alırken; en ucuzun her zaman ideal seçenek olmayabileceği ihtimalini her zaman düşünmek gerekli. Satış fiyatı sektördeki rakiplerine oranla uygun olsa da, bir otomobil sizi kullanım sürecinde kesinlikle mutlu eder diye bir kural yok. Bu yatırımı yapmadan önce mutlaka bir test sürüşü randevusu almalı, aracın özelliklerini fiziksel olarak da deneyimlemelisiniz. Renault bu konuda da müşteriye imkan sunuyor; tüm modeller gibi Clio için de test sürüşü randevusu alabiliyor, aracı deneyimleme imkanına sahip olabiliyorsunuz.

Bu gönderiye oy verin!

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Renault en az yakan aracı bende Clio olarak duymuştum. Yakıt cimrisi diyorlar.

  2. Renault’un arabalarını zaten çok seviyorum Clio da az yakıyormuş sevindim. Sağ olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir