1. Anasayfa
  2. Ustaya Sorun

Renault Bakım Periyotları

Renault Bakım Periyotları
Renault bakım periyotları
2

Renault Bakım Periyotlarına riayet etmeniz, aracınızın garantisinin devam edebilmesinin dışında, güvenli bir şekilde otomobilinizi kullanabilmeniz için oldukça önemli. Her ne kadar görünürde bir sorun karşımıza çıkmasa da dönem dönem kontroller sonucunda istenmeyen durumlar tespit edilip, olumsuzlukların önüne geçilebilmektedir. Hiç şüphe yok ki olayın bir de maddi boyutu var, bu kapsamda Renault Bakım Fiyatları ve Renault bakım fiyatlandırmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunacağız.

Renault bakım periyotları tablosu

Renault bakım periyotları tablosu kapsamında Renault’unuzun  servis garantisinin devam etmesi için ilk 1 yıl veya 20000 km’de bakım yapılması gereklidir. Yani, eğer km dolmadan önce ilk 1. yılı doldurursanız servise girmeniz gerekmektedir. Yine aynı şekilde, yıl dolmadı ancak km 20.000’e geldiyse aracınızı bakıma sokmanız gerekiyor. Eğer araç ağır koşullarda çalışıyorsa ilk servis zamanının geliş tarihinden önce servise girmenizi öneririz. İlk 15.000 km’de yağ değişimine gitmeniz, aracınızın uzun yıllar sağlıklı çalışması için artı bir faktör olabilir. Ayrıca örnek olarak servise 12.000 km de girdiyseniz aracınızın yağ kartına bir sonraki bakım için 32.000 km yazılacaktır. Ya da diğer bir değişle aracınızın bakım lambasını bu KM’de yakacaktır. Bahsetmiş olduğumuz bakım periyotları 1.1.2011 tarihinden itibaren Renault’un belirttiği periyotlar olup, daha önce üretilen araçlarda bu KM 15.000, ilk üretilen araçlardaysa 10.000 KM’ye kadar düşmektedir.

Peki, bakıma girdikten sonra ne kadar ödemeniz gereklidir?

Renault bakım periyotları
Renault bakım periyotları

Renault Bakım Fiyatları 2021

Renault Bakım Fiyatları 2021 yılı içerisinde Renault Servis Kampanyalarını takip ederek daha uygun rakamlara yaptırabilirsiniz.  Ortalama rakamlardan söz edecek olursak ilk bakım için 1500-2000 TL arasında bir rakamdan söz edebiliriz. Kampanya dönemlerinde yapılan indirimlerle bu rakam yaklaşık 300-400 TL daha aşağılara inebilmektedir. Bu nedenle bizde kampanya dönemlerinde Renault bakım kampanyalarını yayınlayarak gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz.

Bu gönderiye oy verin!

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. 2 yıl önce

    Merhabalar 0.9 motor clio sahibiyim, aracım 60000 km de buji değişim aralığı ne zaman öğrenebilir miyim ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir